Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Känslan av henne...


Nu svävar jag, baby, nu svävar jag!

Vi är mer än vänner men mindre än älskare
Vi är bara bortkastad kreativitet, baby
Det finns inget kvar att bränna för allt står i brand
Vi låser ute alla skeva leenden och häxjakter
Bränn oss på bål för vi blir aldrig som ni

Inga glasögon kan korrigera synen jag har på världen
Och vad ska man med blekta tänder till
när man inte har något äkta att le för ändå?

Jag har en återkommande mardröm
Du står nere på gatan under samma himmel som jag
iklädd din finaste klänning med en söndersliten skrud
och viskar ”Du vet att slitage är det vackraste som finns”
Du vinkar som en moviestar
och har målat på dig ditt finaste leende
Du ger mig slängkyssar
(Kyssar på avstånd som aldrig når fram)

Mitt hjärta har varit tomt så många gånger
Det är sånt man får räkna med
Det är bieffekten av att älska och förlora
Och det är ord som kärlek och hudnära som får mig att gråta

De pekar med sina smutsiga fingrar och kallar oss Titanic
men de förstår inte den vackra sanningen
Att vi har varandra i djupet
Du vet att jag säljer alla mina rättigheter
för att vi inte ska gå på grund
Det måste vara något i ditt blod men din skönhet är så egen
att allt annat är lögn lögn lögn

Jag har murat in mina sorger i betraktarnas leenden
De må vara lika överskattade som Mona Lisa
men de kan bevara mitt hjärta intakt

Det är stunder som den vi delade under trädet
i flykt undan regnet
som får speciella platser på min inre anteckningstavla
Jag skriver med en känsla men den når inte ut
den når bara in
Och du berör mig ända under skinnet, baby

Jag struntar i det de säger om att kärleken sitter i hjärnan
för den sitter i hela jävla kroppen
Och visste du att det flyger fjärilar genom mina ådror när du ler?

Det är här asfalten slutar lyssna på mina tunga steg…
för nu svävar jag, baby, nu svävar jag!




Fri vers av Tim Sterner
Läst 1046 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2005-05-31 19:08



Bookmark and Share


  Cyanid
Precis såhär är det.
2006-06-29

  Linn Johansson
så j ä v l a bra
2005-07-26
  > Nästa text
< Föregående

Tim Sterner
Tim Sterner