Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
...


folkhem

bilder som ett vapen
utan utrymme
för ytterliggare analyser
distinktionen är skarp mellan rätt och fel.

demokrati som en marsch
att trampa i på raka led
utan att ta hänsyn till
människans bräcklighet.

folkhemmet som ett par jeans
fransiga och lagade
i raggsocksblått, utan
att de använts mer än en gång.


och du och jag mitt i världen
nedslagna av utopiernas utgång




Fri vers av Lisapolja
Läst 361 gånger
Publicerad 2008-02-16 14:02



Bookmark and Share


  stefan.g
Bra skriven, det finns mycket tänkvärt i dessa rader.
2008-02-16
  > Nästa text
< Föregående

Lisapolja
Lisapolja