Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Min älskade lärde mig mycket under de år vi fick tillsammans - och visst måste man ibland vända andra kinden till, men inte till utplåning.... Jag försöker mig nu på att tänka mig vad han skulle sagt betr detta spörsmål....




Vänd andra kinden till

 

Ska de som är medvetet stygga
i tysthet få hålla på
Ska vi andra bli skygga
och bara välja att gå

Ska vi vända dem andra kinden
så att de på den kan slå
och tro att det öppnar grinden
så att de en dag kan förstå

Ska man ändå inte markera
att det som inte är okej
kan ingen annan få parkera
här hos mig

Jag vänder inte andra kinden till
när elakhet är mer än oförstånd
Jag tror ändå de flesta vill
få leva uti samförstånd




 




Fri vers av -Ulla Tilemo- VIP
Läst 218 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2008-02-16 14:35



Bookmark and Share


  Ewa-Britt Nilson VIP
När någon gör illa
skall man inte tiga stilla
egentligen inte tid, på
den alls spilla, men
visst, alltid säga:
Detta, kan jag inte gilla!
2008-02-16

  Hildegun Relefors
Klokmänniska, jag vänder och går helt stilla och låter oförrätter vända tillbaka dit de kommer ifrån, jag har inget behov av dem!
2008-02-16

    Melona
jag pussar på båda dina kinder

så att ingen utav dem känner sig
särbehandlad!
2008-02-16

  mare VIP
..bra skrivet....om dessa ´´demoner`` som jag kallar dom.....
då kan man inte alltid vända andra kinden.........
2008-02-16

  Yvonne
Fantastiskt bra dikt. Fint flyt och bra rim. Applåd!
2008-02-16

  Åsa Gustavsson VIP
Sätta ner foten
och säga ifrån
att inte sig
själv utplåna
det är OK
enligt mig.
2008-02-16

    Melona
wow
ulla
vilken följsam diktning
om detta stora
och viktiga!

Heja
2008-02-16
  > Nästa text
< Föregående

-Ulla Tilemo-
-Ulla Tilemo- VIP