Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

\"Mig äger ingen\" eller Älskar älskar inte

När han läste Åsas \"Mig äger ingen\"
börja han gråta när mamman bara gick
Bara tog sina saker och lämna man och dotter
Han började undra varför Hon aldrig kom

Han försökte låta bli men kunde inte hejda sig
Varje dag i telefon framhöll han något fantastiskt
som hände i stan och försökte få ett besked
Han började undra varför Hon aldrig kom

Själv kom han ju alltid om Hon bad
Men inte bad Hon aldrig bad Hon
Han var mer beroende av henne än hon
Han var en liten pojke som ropade på mamma

Han tröstade sig med att det kunde vara bra
att vara ifrån varandra emellanåt
Att Hon måste sköta om sitt hus
och ge sin son det stöd han behövde

Hon var en självständig och stark kvinna
tänkte han stolt och längtan är en stor
och stark känsla som gör nästa möte
till...\"Livet är en fest\"! (Henry Miller)

Hon måste sköta om sitt hus
och huset är en kvinnas borg
Hela Hennes liv ligger där staplat i alla hörn
En kvinna är inte bara en livmoder

Hon är en sådan romantiker
En sådan som älskar längtan
som Hon älskar månen och stjärnorna
Och till huset kom ibland norrskenet

Varje gång han sa att han älskade henne
Sa hon att hon älskade honom också
Hon sa det aldrig först men någon gång
glömde Hon att säga det...

Men å andra sidan var det alltid han
som sa adjö först efter den dagliga
timmen i telefon när det blev för mycket
att ha Henne så nära men långt borta

En gällande regel i kärlek sägs ju vara
att inte visa sig för angelägen
Och delsboendet var kanske grunden
för deras nu snart fyra år långa förälskelse?

Ett sådant märkligt växelspel
mellan mångalen och fullblodspassion
Som depression och rasande mani
En återförening där Man och Kvinna blir ett!

Om lidandet inte är depressivt
kan det bli himlastormande kreativt
Och när han tänkte på Henne kunde hon bli
både ängel mor och hora

Och han visste ju att de älskade varann
Till Badpoesin skulle Hon säkert komma...
Dit kan Du också komma! Gratis!
Liljeholmsbadet lördag 1 mars 10 - 14




Fri vers av claes fredelius
Läst 253 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2008-02-18 08:26



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

claes fredelius
claes fredelius