Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
I en åk 6 hade man livskunskap och samtalet kom att handla mycket om liv och död. Många i klassen hade förlorat anhöriga och vill prata om detta. Plötsligt handlade mycket om hur man bemöter varandra......och vad sårbarhet är


Känslodum

 

jag vart skitledsen när kaninen dog
sa en flicka

men dö du kan la inte jämföra en kanin
med min mormor
sa en pojke

det gjorde jag inte sa flickan - sa ju
bara att jag vart ledsen
och ledsen som ledsen
eller

men hallå sa ett par grabbar med kepsarna neddragna
hallå alltså - det är krig va
våra släktingar är borta

Tumultet var inte långt borta och som avledning
lyssnade man på en berättelse från en mor
vars son hade dödats i en olycka
och hon berättade om hur hon
hade blivit bemött och vad
hon hade önskat sig av
andra under den svåra
tiden strax efter
olyckan

en av "hallåkillarna" med keps var
påtagligt berörd och räckte upp
handen och sa
dö fröken - om man är en vanligt tänkande
människa - inte korkad eller så

kan man vara känslodum då

 




Fri vers av -Ulla Tilemo- VIP
Läst 253 gånger och applåderad av 9 personer
Publicerad 2008-02-18 10:31



Bookmark and Share


  katt.inc
Vilken fin berättelse, barn är så kloka och så naturliga, du får fram det så bra i denna text.
2008-02-18

  Simmerskan
kanonfint fångat. Känsludum - vilket bra ord!
2008-02-18

  Lasseman VIP
Denna var väldigt bra skrivet och betänkande! det är nog bland det viktigaste om att bemöta och bli bemöt, och att få prata ut med varandra.. applåder
2008-02-18

  jardan
Du har fångat det igen, berörande text
2008-02-18

  Yvonne
En jätteapplåd för denna fantastiskt bra skrivna dikt. Och sista strofen som pricken över i, den fastnar. Är beredd att tänka som pojken, ja vanliga människor kan vara känslodumma. Vilken bra ord, väldigt tydligt beskrivande.
2008-02-18

  Carola Zettergren
Mycket bra skrivet!!
Helt underbart....
2008-02-18
  > Nästa text
< Föregående

-Ulla Tilemo-
-Ulla Tilemo- VIP