Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Leget

Leget är gott
Efter regn kommer solsken
Efter depression eufori(och kanske lite mani - man vill ta igen)

Sysslar mest med poesi och måleri
Lagar mat och gullar med hunden Smilla
Dricker öl vin och sprit på känsla och vana

Väntar på att Kvinnan ska komma...

Reser ibland på sista minuten(senast Goa)
Läser lite här och där(skriver och målar helst)
Just nu Jan Myrdals Valda texter 1957-2007(Uppfriskande roligt!)

Musik! Musik!
Världsmusik(mest afrikanskt) till fest och dans
Klassiskt(P 2 mest) under arbetet och hemma

Kvinnor Vin och Sång!
Rebeller(helst urkommunister)!
Människor man kan samtala med om allt!

Ser en och annan stimulerande porrfilm ibland(de flesta är tyvärr rätt dåliga)
Dansar och flirtar gärna på Big Ben
Tar gärna en öl på Bänken med Polarna

Bor i och älskar Midsommarkransen strax utanför Hornstull
Bio Tellus här är en underbar kulturförening
Och det är gångväg till Mälarhavet Landet och Konstfack

Grundade Gatans och Krogens Poeters Parlament 1993
En mobil öppen scen för poesi och musik
Förutom åtskilliga gator torg och parker har vi varit på
sex restauranger en bio och ett badhus

Skriver på poeter.se och estradpoesi.com
Min senaste bok är \"Från en station vid seklets slut\"(Podium 2000)
Kanske ger jag ut ännu en 2010(det kostar och jag är inte någon försäljare)


Efter tre romaner på Bonniers på 60-talet
blev jag portad där på 80-talet(när vänstervågen ebbat ut)
De stora förlagen plus kritikerna och litteraturvetarna
har stor skuld i poesins förfall idag

Idag verkar de flesta författarna på dessa
vara vindflöjlar och karriärister
Kulturklimatet är rena ankdammen under Marknadens Diktatur

Jag har tre underbara ungar!
Hanna Clara och Simon(15)
Clara har just börjat spela gitarr!

Som Indian är två heliga djur Björnen och Örnen
Björnen stor och stark men mest vegetarian
Örnen flyger högt och har skarp syn

Jag älskar min Örnhjärta!




Fri vers av claes fredelius
Läst 235 gånger
Publicerad 2008-02-27 11:06



Bookmark and Share


  Larz Gustafsson VIP
Underbart, särskilt detta med Myrdal!

Han är nära, nära som ett löfte...
2008-02-27
  > Nästa text
< Föregående

claes fredelius
claes fredelius