Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Skottårssonett (i ett nyväckt frieri)

 

Jag friar ömsint just i skottårsnatten

när ögonblick har format sig till år

och tvekan slutat hävda att den får

Kom räds ej heller, kläd dig i kravatten

 

låt dansens lekar nu förlösa skratten

se, vintern strax nog somnar i en vår

då känslor styrks och eldigt bröllop står 

och väntar; kära brudgum, lyft på hatten!

  

ty präst och kyrka har jag redan tingat

två ringar utav vitguld finnes ock

då kom ditt svar; bejakande och vilt

 

när tidens tand besegrat vardagsplock

och finstämt bröllopsklockor snart har klingat

vårt skottårs duo viges kärt och milt

 

© Birgitta Wäppling, 24 februari 2008




Fri vers av © Birgitta Wäppling VIP
Läst 1299 gånger och applåderad av 13 personer
Publicerad 2008-02-27 13:59



Bookmark and Share


    Diktarminna
Oerhört vackert frieri...!
Bokmärker och applåderar. Stående ovationer!
2008-03-05

    Bodil Sandberg
Jag sällar mig till beundrarskaran här nedan och applåderar så det dånar!!!!!!Enormt fint ..duär sååå duktig på detta!!!
2008-03-02

    *Zenobia*
väl och vackert komponerad skottårssonett! :)
2008-03-01

  Betlehemsstjärnan VIP
Helt enkelt underbart..Älskar flytet i sonetten och dina underbara rim med vackra ord. Vackert!/B
2008-03-01

  Lillasyster F
Vilken underbar skottårssonett! Härlig i takt och ton, och visst bör man gripa chansen när den bara ges vart fjärde år... :)
2008-02-28

    Maria Malm
Härligt sonettat om aktualitet.
2008-02-27

  Fredrik Stillesjö
Hej Birgitta!

Du börjar bli riktigt haj på sonetter nu! Den här var bra! Hälsar Fredrik
2008-02-27

  Michaela Dutius
Härlig, mjuk, berörande och glad
2008-02-27
  > Nästa text
< Föregående

© Birgitta Wäppling VIP