Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
en litet poem om onödig oro


ligga-sked-lycka

Räds lite
Sommaren med sin ljushet och barbensflickor
Räds lite
Att kanske än en gång ligga stilla och se på glitterflimret bakom gardinen
bortkopplad.

Sommaren kommer Och nu så är det dags att vara lycklig
ligga-sked-lyckligt tryggt kura på en filt ihop
med picknickkorg och blankspeglande sjö
Och långa cykelturer utan slut
Och oändligt lätta himlar som svämmar ut och över
bredden på Falugrytan
Så man bara måste ta sig någon annanstans
Vara ung och åka på festival
strula runt för att äventyra ligga-sked-lyckligheten

Räds lite
Över att ännu en sommar kommer komma
och kännas avlägsen




Fri vers av Lisapolja
Läst 432 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2008-02-27 16:36



Bookmark and Share


  Shininkagemusha
Fan vad bra. Förutom igenkänningen så är språket här skönt skört och kristallklart. Du inleder snyggt, lite trevande och sen kommer närapå ett utrop. Så återkommmer du till trevandet.

Tajt. Mycket tajt.
2008-02-28

  Vind
Visst är det så, hela årets motgångar skall tas igen i en lycklig sommar. Lite svensk problemlösarstrategi, typ. Klart att det inte fungerar när förväntningar ställs allt för högt.

Angelägen fundering, bra formulerat.

Och medan vi laddar upp inför den där årstiden kan man ju lyssna på Bengt Sändhs sång; Nu är den förbannade sommarn här... :)
2008-02-27

  Larz Gustafsson VIP
Ibland kan sommaren upplevas som en press. Stressig. Så mycket skall hinnas med.
Man skall ta vara på tiden. O s v.
2008-02-27
  > Nästa text
< Föregående

Lisapolja
Lisapolja