Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
om ickesamtal


replik

Sprakknaster, knarr under däcken.
Den nyfrusna slasksnön under däcken.
Och jag tjuter ut, ropar, sjunger upp
Inför allvaret; att allt är heligt.
När däcken rullar fram och jag är ensam
känner jag gemenskap
men är ensam

Så ser jag sammanhangen tydligt
Ärligt betraktar jag mig och dig
Och kvinnan som raskt promenerar
från svettlokalen på hörnet
Vill jag replikera
för att hon går så målmedvetet vill jag replikera
”Har du tid för ett samtal?”
Har du tid och mod att stanna upp
För att ställa frågan?

Hjulen snurrar snurrar
Och vidare genom vårkvällen där allting
lurar tryggt, ännu under vinterns duntäcke.

Snurrar vidare och
och ensamheten är gemensamheten
under himmelskupan
och inuti spricker asfaltens
svartnyanserade botten
och barnen
barnen
ser utan slut på

dialogen




Fri vers av Lisapolja
Läst 433 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2008-02-27 22:59



Bookmark and Share


    © Birgitta Wäppling VIP
En dikt som lockar till läsning en extra gång. Den har något som stannar kvar...

Applåd!
2008-05-08

  Shininkagemusha
Har du tid och mod att stanna upp
För att ställa frågan?



Nödvändig text, en påminnelse. Så jag stannar lite och tänker.
2008-02-28

  Ulf Lagerholm
gott berättat, det finns enliten nerv i detta som känns egen, å det tycker jag inte jag är bortskämd med på denna välsignade sida.

du skriver poesi, om du nu inte förstått det
2008-02-27
  > Nästa text
< Föregående

Lisapolja
Lisapolja