Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Vi medelålders kvinnor ÄR osynliga i vardagen, på gott och ont


Leende kvinna

Det står en medelålders kvinna på busshållplatsen.
En vanlig februaritorsdag står hon och ler.
Vinden rufsar om i hennes hår med kalla fingrar.
Himlen är jämngrå.

Ingen lägger märke till hennes leende.
Det är ett litet innåtvänt nästan hemligt leende.
Högt ovanför flyger fåglarna i flock kastade hit och dit i vinden.
Kvinnan ser på fåglarna.
Bussen kommer.

Kvinnan stiger ombord och drar busskortet i maskinen.
Hon möter chaufförens uttråkade blick.
Sittande på fönsterplats, tar hon fram en IKEApenna
Kvinnan börjar skriva, smått smått på ett hopvikt papper
Fortfarande leende skriver hon.

Ingen udrar vad hon skriver.
Någon sover en annan pratar högt i sin mobil.
Bussen lämnar stan.




Fri vers av desperado
Läst 624 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2008-03-03 13:22



Bookmark and Share


  noname_realmind
Bussförare som jag är så var det här extra kul att läsa...

Ja, så där kan det vara. Människor går i sin egen värld och ser inte varandra... faktiskt oavsett ålder. Mycket har jag sett i min buss må du tro...
Men hade jag varit bussföraren i denna lilla text, och sett kvinnans hemliga leende... då hade jag känt mig varm inombords av den synen - och lett tillbaka! ;-))

Du målar en levande fin bild, som är lätt att tycka om.
2008-03-24

    Bodil Sandberg
o vilken fin ..helt fantastiskt så bra du fångat det..jag fäster mig genast vid både dikten och kvinnan häri!!!!applåder
2008-03-21

  Carola Zettergren
Nära och varmt poetat!!
gillar verkligen det här!!!!
2008-03-20

    Louvisa
Vad bra hon skrev :)
..och vad bra att hon skriver igen!
2008-03-06

  Bibbi VIP
Ja, man undrar vad hon skrev verkligen?!
2008-03-04

  Michaela Dutius
jag undrar vad hon skrev- hursom har du skildrat det hela mycket poetiskt
2008-03-03

    sunnanvind
*L....superbra text!
2008-03-03
  > Nästa text
< Föregående

desperado
desperado