Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

se vad knarket gjort med dig amelia

chokladen smälter i munnen
jag försöker se dig i ögonen men
du bara flackar runt med blicken i rummet,
lyckas inte fästa blicken någonstans
jag bryter av en ny rad choklad,
räcker fram och nickar menande mot dig i en \"vill du ha?\"-gest
du skakar slött,
det är nästan knappt att du reagerar
det stripiga håret har fastnat i det tårblöta ansiktet
jag vill bara böja mig fram,
skrika SLUTA SLUTA SLUTA
SE PÅ MIG
FATTAR DU INTE VAD DU GÖR MED DIG SJÄLV?
jag vill rädda dig, tvätta dig noga, borsta dina tänder,
stoppa dig mellan rena lakan,
och låta dig sova, sova sova...
och när du vaknar kommer jag att vara där för dig
du ska få frukost på sängen
och det ska vara bara du och jag,
fattar du inte
du kan inte göra såhär mot dig själv,
fattar du inte!
fattar du inte din dumma jävla kossa!
jag älskar dig,
jag vill inte se dig såhär, dina handleder svullna och blodiga,
ditt ansikte tårstrimmigt,
lägenheten rökig av all den där
skiten du lägger din lön på
förstår du inte, förstår du inte, hur mycket jag älskar dig
och hur ont det gör i mig
att se dig ledsen
utan att kunna göra något

Har du ätit frukost?

lunch då?

har du inte ätit något alls idag?
nä..
ska jag bre en macka åt dig?
jag är inte hungrig
säker att du inte vill ha choklad? men ät något, något åtminstone!
var är mina cigg?



vissa dagar
blir jag bara så trött...






Övriga genrer av Smultronkind
Läst 404 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2008-03-05 21:11



Bookmark and Share


  Attentiiionwhore
man känner sig maktlös, man vill hjälpa men kan inte.
Texten var bra skriven och visar verkligen hur svårt det kan vara att försöka hjälpa någon som inte vill ha hjälp
2009-05-20

  *Camilla*
Oj.




Oj...
(tomhet i min ordbank)
2008-03-05

  Eva Enjebo/Drugge VIP
Å vad frustrerande det är att inte kunna hjälpa när man ser det destruktiva beteendet
2008-03-05

  Rolfsdotter
Starkt fångat om maktlösheten av att stå brevid! Kram Backsippan
2008-03-05
  > Nästa text
< Föregående

Smultronkind