Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
till min kung med den hemliga trädgården.........en gång kommer tiden.......


du flyter i mina ådror....

oh....
om jag hade alla papper i hela världen
för att skriva alla ord
för att skriva alla förtvivlade ord.....

papyrus
från Nilen
tjockt vackert linnepapper eller
en bit trasigt tidningspapper från den där gatan
i det fjärran landet

ja...
just på det pappret ska jag skriva...

om den andra tiden
den gamla
för länge sedan
när du såg mig för första gången
jag var en staty på det lilla torget med falken och kullerstenarna

nu
har jag åter
hört dig
andas
såsom den milda väldoftande
östanvinden
viskande genom
munnens amorbåge
såsom en svalas vingslag

i ditt hår
dofter
av den svunna tiden
den hemliga blommande trädgården
en kungs hår
med doft av
körsbärsblom
honung salvia
och starka varma händer

allt
är mig förtroget
och i mitt
hjärta
växer ett starkt träd
ett granatäppleträd
med blodröda blommor

och jag är
din vän
din tvilling
din älskling
din mor

vaggar dig till sömns
som då....
sch....sch.......

vår
tankekraft är
stor
och alltid tillsammans
och efter tusen och en natt
efter alla nätter
med springande steg
genom souken

flyter du i mina ådror......










Fri vers av Aisha VIP
Läst 648 gånger och applåderad av 20 personer
Publicerad 2008-03-07 21:01



Bookmark and Share


    FAsA
Oj, väldigt intressant dikt.
Metaforen i titeln skapar en väldigt annorlunda förväntning som snabbt avlöses med en känsla av symbolism och det gamla, mystiska och allvetande. Kungen blir målet och dikten (\"papyrus/från Nilen[...]\") blir lösningen och vägen dit. Väldigt vackert och välgjort, önskar jag kunde ge dig vassare ord att slipa på.
2008-04-14

  isabel louise
ljuvligt vackert!
2008-04-08

  aol
hoppas din kung blir kvar så vacker poesi
2008-04-01

  Michaela Dutius
Otroligt vacker, med ord som bär sorgkanter...och pennan doppad i vemodets bläck
2008-03-15

  Kriss*
riktigt fint skriviet!
applåd!
2008-03-11

  Manal
jag har läst många många av dina dikter, men denna Oj va bra. Du har verkligen utvecklats och anväder ord som bildar vacker poesi.
Jag vill läsa mer..
2008-03-07

  Aida*
Vad graciöst vackert, hoppas att kungen är här för att stanna kära du.
2008-03-07

  Ali D VIP
Att jag fastnar för:

\"en bit trasigt tidningspapper från den där gatan
i det fjärran landet\"
säger nog mer om mig än din poesi

Mkt vackert
föör vackert för att jag ska först kanske

Aja

Saalam
2008-03-07

  berxper
Herrejösses!
Vilken fantastisk poesi.
Oj, så bra!
Det är väl ingen konstruktiv kritik
direkt, men jag hittar inga andra ord.
2008-03-07

  issac.a.m
Så underbart..
2008-03-07
  > Nästa text
< Föregående

Aisha
Aisha VIP