Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Ett förlorat rike

Jag försökte fånga
en fågel i flykten.
För att höra budskapet
som den förde med sig.
Men den flög förbi
till andra riken.

En gång var jag kung
i mitt eget rike
Med fåglar som sjöng
om kärlek
och om vänskap.

Nu är det tyst
i mitt rike.
Kungakronan har fallit av
och allt är öde.
Vad var det som hände
med min lycka?

Högt i skyn
ser jag fågelns flykt
över himlavalvet.
För den fann ingen rastplats
i riket som en gång var mitt.
Ändå växte där
det vackraste träden
i något kungarike.

Jag lägger mig ner
i av daggen fuktigt gräs.
En ensam tår
rinner ner för kinden.
En kung utan rike
och utan all makt.




Fri vers av M M Mannheim VIP
Läst 298 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2008-03-10 10:39



Bookmark and Share


    sunnanvind
sorglig vacker med fina bilder som dyker upp på näthinnan!
2008-03-10
  > Nästa text
< Föregående

M M Mannheim
M M Mannheim VIP