Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

draken med duvfötterna

jag är
hos den stolta
draken med duvfötterna
som smyger
tyst
tyst
och vakar om natten

inte i en håla
utan
högt uppe under de dimmiga molnen
har han sitt bo

hans andedräkt kan förgöra
världen och
få körsbärsträdet att
slå ut

och
jag är örnen
flyger dit på
starka vingar
kysser hans duvfötter

jag
lägger mitt toviga
huvud
i hans knä
och han smeker min
vilda päls
för jag är lodjuret

smyger
tyst
tyst


börjar han läsa för mig ur
Hafez
Rumi
Shamloo

och
han lugnar mitt darrande hjärta
och jag faller i sömn
i hans famn

för jag är haren




Fri vers av Aisha VIP
Läst 449 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2008-03-10 11:21



Bookmark and Share


  Lasseman VIP
Wow! Aisha vilken skön berättelse och en härlig saga jag tar med mig nu i natt till drömmarnas rike!.. tack för läsning min vän .. applåder
2008-11-24

    ej medlem längre
Underbaaaaaaaaaaaaaaaaart, bah bah, she´s back och riktigt strong, bokmärker o applåderar!
2008-03-10
  > Nästa text
< Föregående

Aisha
Aisha VIP