Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Även i sumpvåren kommer livet.


Det är sumpvår

Det är sumpvår
hela marken är indränkt i lera
och allt sammans vilar under dimtäcket
Jag är den sista att sluta dina ögon

Kala grå grenar
sträcker sig ut och upp
befriade från snötyngden
Och jag ser på den som dött

Blekheten Färglösheten
utanför
Känslorna Blodet
innanför

Inuti kravlar viljan uppåt och ut
en fråga som dröjer sig kvar i rummet; om du levde?
valde att leva

Det gråfuktiga gräset
som sjunker undan
och små pölar bildas i avtrycken

Jag tar avstamp
ger avtryck
Och jag väljer, väljer
att leva.




Fri vers av Lisapolja
Läst 386 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2008-03-11 18:20



Bookmark and Share


    Janniqa
gud vad fint Lisa...sumpvår, fyndigt ord som jag inte hört.
2008-03-12

  Shininkagemusha
Och jag väljer, väljer
att leva.


Skön blandning av naturscen och inre resa, och intressant att välja våren som parallell till döden. LIte ovanligt inbillar jag mig.
Bara ordet Sumpvår gör ju att man studsar till nyfiket.
2008-03-12

  astranova
Kraftfull om viljan att göra någonting. Leva, till exempel. För mig blir dikten sån i alla fall.
Gillar även upprepningarna, vilket gör texten starkare och starkare för varje gång.
Förresten, bra bild med fotavtrycken som fylls med vatten.
2008-03-11
  > Nästa text
< Föregående

Lisapolja
Lisapolja