Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Den här korta novellen skrev jag i nian när vi skulle träna på att skriva inför nationella proven.


Spelar roll?

- Fuck this shit!
Nelli gick förbannat ut från skolans område. Hon verkligen HATADE sin lärare, Louise. Det var väl inte hennes problem att Nelli inte orkade koncentrera sig längre? Och hon skulle väl inte lägga sig i vad Nelli gjorde med sitt liv, om hon drack och rökte på varje helg. Nej, Nelli orkade verkligen inte med Louise.
Hon gick och satte sig på bänken vid busshållsplatsen, tände en ciggarett och lutade sig bakåt. Hon väntade på Celine som slutade om 25 minuter.
Tack och lov att det var fredag i alla fall, så hon slipper se den jävla slynan under två dagar. Hon skulle ha så mycket annat kul att göra, hon och Celine skulle festa inne i Stockholm med några av Nellis polare. De skulle ta bussen så fort Celine kom.
Nelli lutade sig bakåt igen, satte på mp3:n och drog ett bloss av ciggen.

De kom ut från McDonalds och skrattade så att de nästan grät. Nu var det hon och Celine, kunde det bli bättre? Fan vad de hade lurat den där städaren.
Klockan var bara sju än så länge. De skulle inte vara vid Slussen förrän halv nio.
De gick ner mot Plattan, tänkte att de kanske kunde hitta någon som sålde något som gick att röka på.

Strax efter halv nio var Nelli och Celine utanför Slussens t-banestation. De skulle möta några polare som de skulle ha sällskap med till festen. De tog tunnelbanan till Gullmarsplan där festen skulle vara. De stannade i en park utanför lägenheterna och började förfesta.

Morgonen efter vaknade Nelli upp i ett vardagsrum någonstans där hon inte kände igen sig. Hon reste sig långsamt upp och kände genast en enorm smärta i huvudet. Hon hann se Celine som låg på golvet i andra änden av rummet innan hon svimmade.

Under resten av helgen visste inte Nelli vad hon gjorde. På måndagen kom hon för sent till första lektionen och stormade ut lika fort igen. På vägen ut från skolan muttrade hon för sig själv:
- Jävla satkärring, vad spelar det för roll vad jag gör på helgerna?




Prosa (Novell) av babiii
Läst 709 gånger
Publicerad 2008-03-12 21:08



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

babiii