Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Så kom du tillslut tillbaka


Mamma har glömt sitt självmord

Att ha en mamma som gömt ett rep under sin säng för att en dag knyta en sten i ena änden och i den andra sin kropp, för att sedan hoppa från en bro ner i vintervatten

En mamma med ett gult rum med gårdagens sopfynd och jag kunde inte andas
Jag var en oförmögen för hon var min mamma och
hon tordes inte röra på sig

Hon låg i en trasig soffa i tio år
Jag gick in till hennes smuts och stod bara stum eller
vankade runt från rum till rum

En mamma med en tablettburk under kudden med medikamenter i sin mun
Gardiner med kattskit nederst och läkarsprit som tagit slut

Jag städade i 160 timmar för att efter återvändo komma
tillbaka till ett rent helvete med gegga i hörnen

Men hon flyttade på sig tog
sin bortkomna kraft och lyfte sig ur sin rökfyllda lägenhet där grannen sparkade på ytterdörren

Till en plats med syrener med
nyslaget hö och en barnpool av plast

Och jag älskar att se henne le för
hon står äntligen på sina fötter och
repet har hon bundit runt ett paket som hon gav
sig själv när hon fyllde år

Och hon går vidare med sköra ben och för varje steg så övervinner hon sitt liv och jag älskar henne för det




Fri vers av taowaki
Läst 405 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2008-03-15 23:20



Bookmark and Share


  Fånga dagen
Oj en mycket stark text
jag har en mor med som lever i smuts och mellankoli
2008-05-03

  stella
Du ger en väldigt talande bild av psykisk sjukdom i verkligheten. Deesutom kärleksfull! :)
2008-04-11

  isidore
Mmm... Oerhört bra.
2008-04-11
  > Nästa text
< Föregående

taowaki
taowaki