Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Innan vandringen

Det regnar ute.

Stora fönster hindrar vätan från att vidröra
min kropp.
Stor himmel under högt resta träd.

Vandringsstav, hunden nosar
spår
Vi följer de gula prickarna.

Du dricker ur min krakelerade
kopp.
Vi delar saliv i min hemlighet.

Vandra med en fot framför
den andra.
Steg som blir till mil i min fantasi.

Öppet
vindskydd.
Vill du lägga dig närmare och skydda oss från vinden.

Jag har plockat ut
den bästa.
Du kan bära min längtan i ditt skäggstubb.

Lockande
mun.
Underbara kärleksförklaringar i mitt minne.

Döden drabbar oss på evighetsmånga
olika vis.
Men nu ska vi leva natur och vildmark.

Med packningen på
ryggen.
Med kartan framför oss som stigar vi trampar.

Din hand inte
i min.
Men i min vilja där är du och kommer att vara.

Nu går vi
tycker jag.
Nu påbörjar vi vandringen sida vid sida.

Och regnet får regna om det vill.




Fri vers av taowaki
Läst 381 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2008-08-07 00:28



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

taowaki
taowaki