Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Det är aldrig försent att minnas


Jag ska minnas mig som ett minne av dig

Jag såg ett foto idag på en väldigt liten människa
Som badade i ett handfat
Med sin döda farmors händer baddandes hennes rygg

Hon skulle varit min farmor om hon levat
Och jag skulle varit hennes sons barn

Jag skulle ha målat med ljuset och fångat hennes existens
Jag skulle ha tagit hennes skrynkliga händer i mina

Gick till hennes gravsten men hon fanns inte kvar

Jag var ett och hon femtitvå

Min fars mor som badade mig i ett handfat skulle ha varit min ledsagarinna
Men hon dog och jag hittar inte ens hennes gravsten

Förlåt mig för att jag glömt dig

Jag ska måla med ljuset och fånga mitt liv i en blixt
Sen ska jag bränna fotot och sprida det som aska i minneslunden

Jag ska minnas mig som ett minne av dig

Jag älskar dig Gun och jag vet att du älskade mig och det är det finaste




Fri vers av taowaki
Läst 389 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2008-03-16 01:21



Bookmark and Share


  Michaela Dutius
Mycket vacker hyllning till en farmor du sörjer att du aldrig fick lära känna.
2008-03-16
  > Nästa text
< Föregående

taowaki
taowaki