Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
en liten vårlök som ger stor glädje


REFLEXIONER ÖVER VÅREN

solens strålar lyser ännu så
vackert på min balkong
lökarna jag planterade igår
ser ut att trivas
tycker det ser ut som om dom växt till sig
börjar ana att de gula påskliljorna
som står i full knopp
är på väg att slå ut

ser ut över omgivningarna
i hagen nedanför balkongen
se jag på träden hur knopparna
blivit större och ljusare
i sälg och björk kan jag ana våren

i mitt fönster med pelargoner
knoppas det för fullt
är så glsd att ha lyckats
få dem att överleva
när det inte finns vinter förvaring
dom har stått där hela vintern
i mitt vardagsrum i fönster
och på golvet

i mina Mårbacka knoppas det det för fullt
pelargoner jag aldrig lyckats få
att övervintra
en härlig känsla
som skänker mig
glädje och lugn
och hopp om
att snart må bättre

anits 16 mars 2008




Fri vers av anits VIP
Läst 266 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2008-03-16 18:16



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

anits
anits VIP