Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
när livet gör oss illa en bok värd att läsa


NÄR LIVET GÖR OSS ILLA

jag har en bok
den handlar om livet
när livet gör oss illa
jag har läst
läst
läst
läst
om allt som händer oss
när livet gör oss riktigt illa
det är inte Gud eller Jesus
som straffar oss
det är själva livet som gör oss illa

Jobs bok har jag läst
Job han som mister allt
hur han grälar med Gud
hur arg han är
hur han misströstar
men till slut förstår
hur allting hänger ihop

tron han har släpper han inte
jag känner likadant
allt som hänt har hänt
tron håller mig fast
den har mig i sin hand

anits 21 mars 2008





Fri vers av anits VIP
Läst 407 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2008-03-21 14:02



Bookmark and Share


  Bibbi VIP
Job fick utgjuta sitt hjärta också när han hade fel för jag tror det tjänade till hans läkedom.
På så vis får vi utgjuta våra hjärtan till \"all trösts Gud\" 2 Kor. 1:3
\"Därför, låtom oss med frimodighet framgå till nådens tron, att vi må få barmhärtighet och finna nåd till hjälp i rätt tid\", Hebr.4:16
\"Huru kan han lära dig bedja, om icke genom nöd\"? Job 36:19
Så kan som Larz Gustavsson skriver \"Allt samverka till det bästa för den som älskar Gud\".Rom.8:28
Tack för en bra formulering till eftertanke!
2008-03-21

  Larz Gustafsson VIP
Amen!
Gud låter ändå allt samverka till det bästa för den som älskar Honom.
2008-03-21
  > Nästa text
< Föregående

anits
anits VIP