Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Vår i Getsemane

 

 

 

Den våren kom döden till mig

som ett vemod

och en önskan

Alla döda träd viskade tröst

och när björklöven brast

gömde jag mig i torrfuran

där hackspetten visat

ett bo för en tanke

och ett mörker

medan våren kom och gick

med dödens steg

 

Den våren kom döden till mig

och jag såg varje bävergnagd stam

som ett tecken

och en längtan

medan strandpiparflöjten gav ton

åt den livets orkester som stämde

de nya fioler de fått

för att spela till dans för de många

som längtar att leka

den vår

som kommer med dödens steg

 

Den våren kom döden till mig

och jag vilade länge vid tanken

som en frid

och min längtan var stark under solen

 

 

 

 

 




Fri vers av korpfjäder
Läst 537 gånger och applåderad av 9 personer
Publicerad 2008-03-26 22:48



Bookmark and Share


  Maria T
En mästerlig dikt om liv
och om död och om längtan
2008-06-14

  -Ulla Tilemo- VIP
Har sällan läst något vackrare eller mer berörande. Och mellan alla ord finns det stämningar som inte kan beskrivas, mina ord tar slut här. Applåd och bokmärkt
2008-05-06

  Kristina Wallbing
Mycket bra text om pånyttfödelsens tid i kontrast med dödens tid. Sista versen är suverän!
2008-04-25

  micke marin
He he, bravo. Läser den noggrannare för var gång och ser mer. Ser någon som gömmer sig i torrfuran och observerar.
2008-03-29

  Per Teofilusson
läser den här var dag, som en påminnelse om att jag inte kan skjuta upp längre
2008-03-27

  Rolfsdotter
Starka vemodiga rader och riktigt starkt slut! Kram Backsippan
2008-03-27

    ej medlem längre
Här blir döden en slags symfoni, som lever utanför orkesterdiket.
Döden blir en del av kommunikationen mellan instrumenten och de som spelar. Ett sammanhang, vackert och finstämt!
2008-03-27

  Dr Jimmy Johansson The 777
Fin.
2008-03-27

  Carola Zettergren
Enastående...
på alla vis!
2008-03-27

    © Birgitta Wäppling VIP
Stark och vacker text, med både vemod och hopp fint sammanvävt till en bildrik dikt.

Bokmärker. Rungande applåder!
2008-03-26

    papillon
Detta är en dikt som är så djupt berörande och så insiktsfull att mina ord tryter. Dessutom är den så vacker, skimrande i silver som torrfurans stam. Den vill jag spara och läsa som tröst
2008-03-26

    Elina Möller
Tycker om upprepningarna och vändningen mot slutet. Hela texten går från vinter till vår.
2008-03-26
  > Nästa text
< Föregående

korpfjäder
korpfjäder