Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

jag älskar det där morgongula ljuset; då klockan är fem på sommaren och allt som betytt något, bara

metallknirr i nyckelhålet
och dörr sveper upp mot morgonljuset
ja fan
jag är väl full
men känner mej mer

upplyst

av morgonljuset mot spetsgardinen, diskbänken
och kökshandduken - röd och vävd av nån som orkade

du har väl messat mej 17 gånger i natt
inte för att jag inte vill
men jag kramar nallen som tröst ändå - och ändrar radion från skrap till rent

bandit
de spelar vad de vill
och jag gör vad jag vill;

stirrar ut på femglittret på köksdiskbänken till exempel
det är en del av mitt liv just nu
och jag pussar en nalle också
som jag fick av min dotter då hon inte var lika liten som femton

och mamma
hon ska dö
och dotter hon ska flytta
och jag






Övriga genrer av sol
Läst 420 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2008-06-01 05:12



Bookmark and Share


  Saga-Sofia
Jättejättejättefin, hälsar jag och P. Läste den just högt för honom.

fem på sommaren
den som orkar
femglittret
lika liten som femton
och jag

...sickna höjdpunkter! Språkliga och tankemässiga.

Miss u,
S
2008-07-09

  Anders P VIP
Blir alltid glad av att läsa dina ögonblicksskildringar ur livet. Du lyckas göra det privata allmängiltigt.
2008-06-02

  Carola Zettergren
FENOMENALT...starkt nära vackert och mycket berörande!!!Applåder i massor!!!!!
2008-06-01

  Michaela Dutius
Mycket mycket stark text...smärtan och harmonin vandrar hand i hand som det så ofta är i livet.
2008-06-01
  > Nästa text
< Föregående

sol
sol