Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Ibland jobbigt med personer som lägger sig i hela tiden


MÖTE I TRAPPAN

kommer nedför trappan
din dörr slås upp
det gör den nästan alltid
när någon av oss som bor på
våningen ovanför dig går förbi

tvättar du är frågan jag får
ja,jag tvättar
hon ser min tvättsäck
och påsen med tvättmedel
då kommer nästa fråga
tar det lång tid?
svaret du får
tvättar tills jag är klar
min tvätt tid slut

nyfiken är du
vet allt om allt och alla
orkar inte lyssna
på allt ditt prat och tjat

fortsätter nedför trappan
då säger du
städar du också?
ja,jag har dammsugit
undran ifrån dig
dammsög du i trappan också?

ja,jag dammsög i trappan
varför det var din fråga
vill inte dra in allt grus
då säger du
vi betalar för trappstädning
orkar inte lyssna
fortsätter till tvättstugan

anits 28 mars 2008




Fri vers av anits VIP
Läst 355 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2008-03-28 13:28



Bookmark and Share


  Eric R Ström
Bra dikt
det som är det är
helt rakt
inga krussiduller
2008-06-15
  > Nästa text
< Föregående

anits
anits VIP