Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
den vackra sången gitarren har ett rum i mitt hjärta


MINA TÅRAR VAR GLÄDJETÅRAR

jag minns en söndag
hösten hade gjort sig påmind
det var kväll
ute var det mörkt och kallt
i kyrkan var det
söndagsgudstjänst

jag klädde mig för promenad i mörker
reflexväst mina stavar
så var det bara att ge sig iväg
prästen var ny för mig

det var en söndag jag aldrig glömmer
som predikan sjöng han spelade gitarr
söndagens texter handlade om hjärtat
han sjöng och spelade
Björn Afzelius Tusen Bitar

det var så vackert mina tårar rann
under psalmsången
satte sig prästen på andra sidan
kyrkgången
han såg på mig så
jag unrade varför

vid utgången stod han
väntade frågade
är allt väl
då förstod jag
han hade sett mina tårar
mina glädjetårar

när jag tänker på den söndagen
kommer känslan
av glädje lugn och stilla ro
tillbaka till mig
en känsla jag gömmer
djupt i mitt hjärta

anits 28 mars 208




Fri vers av anits VIP
Läst 254 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2008-03-28 18:32



Bookmark and Share


  Spider
Verkligen en dikt som förmedlar känslor rakt igenom. Mycket bra!
2008-03-29

  Larz Gustafsson VIP
Afzelius var äkta i det han trodde på.Även om jag inte delar alla hans värderingar så konstaterar jag detta.
Som Stig Vig i Dag Vag sjöng: \"Känns det bara äkta är det svårt att stå emot...\"
Jag brukar få tårar i ögonen när jag hör \"Tankar i Havanna\".
2008-03-28
  > Nästa text
< Föregående

anits
anits VIP