Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Försöker mig på en beskrivning av ett fenomen jag har stött på. Slå under bältet är liksom bara förnamnet, men det ingår också i den här personens sätt att fungera......kanske någon känner igen denna sort. Homo sapiens?


En annan sort

 

hon har svar på allt
vet bäst
kan allt
avslöjar inget om sig själv
ser till att hon får som hon vill
förklarar aldrig sina beslut
ställer alla inför faktum
tolkar en undran som en kränkning
misstolkar ofta det som sägs eller skrivs
kan aldrig läsa mellan raderna
förstår inte balomliggande budskap
är kylig
klarar enbart monologer
har ingen fingertoppskänsla
besitter inte timingskänsla
känner inte till vad ödmjukhet är
sensibilitet är ett okänt begrepp
ser inte sin egen roll
förstår aldrig andras belägenhet
försvarar inte en utsatt människa
är bra på hyckleri
skriver om verkligheten så den inte känns igen
styr alla med järnhand
knyter handen och tror att man kan äga andra
allt hon gör är uträknad strategi
duktig på att manipulera alla hon möter
så att allt är till hennes fördel
kanske inte alltid supersmart
men oerhört bakslug
hämndlystet
slår
hon
alltid
under
bältet
och
skrämmer
sin
omgivning
till
tystnad




Fri vers av -Ulla Tilemo- VIP
Läst 194 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2008-03-29 13:43



Bookmark and Share


    Scribble
tragiskt, känner igen typen, den med
sjukt hjärta och själ, men en vacker dag blir
det ordentligt bakslag även där!
även då under bältet!/S
2008-03-29
  > Nästa text
< Föregående

-Ulla Tilemo-
-Ulla Tilemo- VIP