Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

harens flykt




och haren sa:

du
tror att du äger mig
för att du är
större och starkare

du
tror att du har makt över mig
för att jag är i
underläge
och du med kedjor har
fängslat mig
och bundit mig

du
tror att jag är
kuvad
för att du har satt din fot på
mitt späda huvud

du har fel

min själ
kastar sig
jublande
mot nya himlar
fri
som den rytande stormen
över havet
och på örnens vingar
flyger jag
stolt

mig
äger
ingen




Fri vers av Aisha VIP
Läst 287 gånger och applåderad av 14 personer
Publicerad 2008-03-31 14:23



Bookmark and Share


  Anders Frankenberg Waster
Enormt upplyftande dikt !

Alla äger något som ingen kan ta ifrån dem !
Skall proklameras MED HÖG RÖST en iskall vinternatt när mörkret är som svartast !
2018-12-01

  e.m.m.y
Väldigt fint, Frihet ur ett annat perspektiv
Mig äger ingen..
JÄTTEBRA!
2008-05-11

  e.m.m.y
Väldigt fint, Frihet ur ett annat perspektiv
Mig äger ingen..
JÄTTEBRA!
2008-05-11

  MinAndeNavigerarGenomEvigheten
Helt rätt inställning! Mycket bra formulerat.
Denna täxt Äger iaf ett bokmärke :)
2008-04-03

    ej medlem längre
Bah bah, che zibaaaaaaaaaaaaaaaaa du skriver mitt hjärtas väsen, tack!
2008-04-01

    Bodil Sandberg
Ahhh så snyggt..utan pardon..mig äger INGEN..härligt befriande!!!!
2008-04-01

  Ali D VIP
Denna tycker jag om.Den fysiskt starkare underskattar ofta \"tankens makt\"
2008-03-31

  Kriss*
riktigt fint skrivet.
\" mig äger ingen \" ..
2008-03-31

  Annmargreta
Mycket fin text,
frihets
förklarande.

Kram Meta.
2008-03-31
  > Nästa text
< Föregående

Aisha
Aisha VIP