där tronar havsanemonen,

trots nakensnäckors och sjöstjärnors glupande käftar...

Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

där tronar havsanemonen,

trots nakensnäckors och sjöstjärnors glupande käftar...




Havsanemon

Så enkelt tog sig livet dessa uttryck

ett rör vars mynning är en enda mun

invid tentaklers krans kring denna brunn

drar de ihop sig just till följd av tryck

 

men havet döljer ännu något mer

bland glupska nakensnäckors magars dån

stoltserar havets egen anemon

som trotsat rovdjurs munnars grå kvarter

 

För även havets egen lilla ros

har sinnens känsla för vad livet är

ty havets lyftkraft henne mjukt vill bära

 

de känslor som just livets längtan när

ger livets skepp dess finaste matros

när segel riggas till vår havsros ära

 

© Birgitta Wäppling, 25 mars 2008

 




Fri vers av © Birgitta Wäppling VIP
Läst 1406 gånger och applåderad av 13 personer
Publicerad 2008-04-06 10:58



Bookmark and Share


    Bodil Sandberg
Du är otrolig du..den här är sååå vacker Birgitta..ett kärt bokmärke!!!
2008-04-08

  Michaela Dutius
Så vacker och så intensiv att den ger havsbrus och doften av tång inne i mitt torra arbetsrum
2008-04-08

  Erik L
Mycket vacker och fin sonett. Alltid imponerad av de som klarar av att behärska bunden form på detta fina sätt.
2008-04-07

    JJ VIP
Vackert, även om jag inte riktigt kan placera havsanemonen till utseendet så känner jag havslukt! Mvh. JJ.
2008-04-06

    Maria Malm
En vackert målad text.
2008-04-06

  isabel louise
åh så vackert! målande och mjukt..
2008-04-06

  devilsangel
Mycket vackert som vanligt från dig...du har gåvan...
2008-04-06

    Diktarminna
Jättefin sonett, med många fina vändningar.
T ex:
\"ger livets skepp dess finaste matros
när segel riggas till vår havsros ära \"
2008-04-06

  ¤Anne¤
skön känsla i denna. applåd
2008-04-06
  > Nästa text
< Föregående

© Birgitta Wäppling VIP