Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Ibland behövs det lite vårstädning för att få bukt med unkna gamla drömmar, eller hur?


Drömprinsen och vårsolen

Drömmen sprack
som drömmar ofta gör

Sagans prins försvann
som en hägrinng i öknen

I marssolens sneda ljus
dansar bara dammkornen

Runt en okysst groda
med grälla varningsfärger

Kvinnan lyfter ut den
på sopskyffeln och låser

Hon är mitt i vårstädningen
såpa löser upp känslogegga

Förnöjt nynnande med rent hjärta
dricker hon sen sitt nykokta te


Drömprinsar dammar så hemskt
när de träffas av vårsolen




Fri vers av desperado
Läst 585 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2008-04-07 22:37



Bookmark and Share


  papessa
den var jättefin, fick lust att sommarstäda ...applåder
2008-08-13

    Louvisa
Underbart bra och reflekterande med humor och knorr!
2008-04-27

    Bodil Sandberg
Ja minsann ibland behövs lite vårstädning..då kan det bli mycken rensning även i tankens vrå - tack för en jättebra dikt!!!!
2008-04-08
  > Nästa text
< Föregående

desperado
desperado