Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Sonett till skaldens ära

 

Så skönjer örat vinden som bedarrar

då skalden reciterar sin sonett

där rimmen sig i klassisk dräkt har klätt

och jamber vår poet ej knappast narrar

 

När helhet sällsamt, vaksamt blir till ett

låt höra tankars vildhjärnors förbund 

i diktkonst där var strof har svarvats rund 

och rader niger djupt i skir oktett

 

Likt vingars sus publiken andlöst darrar

vid rimsmeds ord som konstfullt väl har lyckats

att samla andans konst i skön förening

 

När sorlets tystnad vår skribent nu sparrar 

där lockad andemening djupt har smyckats 

med strikt metrik som frestat varje mening

 

© Birgitta Wäppling, 12 februari 2008

 




Bunden vers (Sonett) av © Birgitta Wäppling VIP
Läst 1088 gånger och applåderad av 13 personer
Publicerad 2008-04-08 18:14



Bookmark and Share


  Michaela Dutius
Så underbart totalt suverän...andlöst läser jag
2008-04-09

    Bodil Sandberg
Å så fint..så jättesnyggt - varma applåder Bigitta!!!!!
2008-04-09

  Betlehemsstjärnan VIP
Du är fullständigt fantastisk i ditt skapande..
Så underbart vackert i vrje mening.
Strålande!!/
2008-04-09

    sunnanvind
Så skicklig du är! Imponerande!
2008-04-09

  Erik L
Skickligt skrivet sonett. Imponeras av hur väl du kompenerar sonetter.
2008-04-08

  aol
så fin diktkonst gillas verkligen
2008-04-08

    Diktarminna
Otroligt vackert skrivet. Finstämt och melodiöst sveper denna sonett med mig in i skaldekonstens sinnevärld. Jag blir mållös av beundran. Lyssnar till orden som skalden reciterar... och är fast...!

Härlig känsla!

Applåd och välförtjänt bokmärke!
2008-04-08

    Maria Malm
Vi bortskämda blir
med sköna diktekonstverk
från dig, Birgitta!
2008-04-08

  Laijza
vilket språk, härligt. Och jag hör, jag känner elden spraka värmen från den tinar mitt frusna hjärta och du sitter där med öppen bok och bara läser och läser och läser. Fina bilder!
2008-04-08
  > Nästa text
< Föregående

© Birgitta Wäppling VIP