Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
gå i trapporna upp och ner smyga för att inte bli utfrågad min lott i dag


NY DAG NYA FÖRHOPPNINGAR

en ny dag har vi
snart lunch tid

i trapporna har
jag gått upp och
ner till tvättstugan

försiktigt sakta tysta
har mina steg varit

vill inte att dörren
slås upp hos damen
i våningen under mig

så nyfiken så utfrågande
hon är vill inte svara på
alla hennes frågor

därför smyger jag så
tyst jag kan förbi
hennes dörr

snöat och snöat
har det gjort mest
hela dagen

just nu när jag sätter
mig ner med block och
penna för att skriva
några rader

så bryter solen fram
genom molnen härligt
äntligen syns solen
i all sin prakt

hoppas den strålar
lika vackert när min
tvättstuge dag är över

sitter en stund ser ut
genom fönstret ser hur
dagen vibrerar

hemtjänstens bilar
på parkeringen
hemtjänstens
personal åker här
inte en gång

många gånger om
dagen blir det så
underbart att dom
finns

hjälper dom äldre
som så gärna vill bo
kvar hemma några
av dom snart 90 år

anits 10 april 2008




Fri vers av anits VIP
Läst 195 gånger
Publicerad 2008-04-10 12:35



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

anits
anits VIP