Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
en hand i min en längtan en önskan


TRO HOPP OCH KÄRLEK

tron finns hos mig
hoppet lever jag på
kärleken den fattas

det finns så mycken
längtan inom mig

en längtan efter
ett ljus i mitt mörker

slippa allt som tynger
känna lite glädje i min
vardag

längtar efter respekt
för den jag är inte göras
om för att passa in i ett
sammanhang

inte behöva bli i frågasatt
få tänka ha mina åsikter
inte alla andras

längtar gör jag efter någon
som vill mig väl inte utnyttjas

så många gånger har jag
kännt rädsla inför allt som
finns runt omkring livet
som en plåga

sitter här gör jag många
gånger på väg att ge upp
all smärta som finns inom
mig

ibland så svår att hantera
det är då de mörka hemska
gräsliga tankarna kommer

vad gör jag här ingen ser
mig ingen hör mig det är
sådana känslor som gör
mig så illa

tron kan ingen ta ifrån mig
hoppet är min väg till livet
kärleken längtar jag så
förtvivlat efter

en hand att hålla när
mörkret försöker få mig
ur balans är det enda
jag önskar

anits 10 april 2008








Fri vers av anits VIP
Läst 234 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2008-04-10 15:56



Bookmark and Share


  Fredrik Stillesjö
Hej anits!

Den finns, tro mig... Hälsar vännen Fredrik
2008-04-10

  Betlehemsstjärnan VIP
En lite förtvivlans längtans dikt, men ändå med en tro om det ljusa..Längtan är ju nåt som håller kvar, nåt som gör livet drägligt att leva mitt allt det mörka..Mister man längtan då mister man nog också hoppet. Men både hoppet och längtan finns med i din berörande dikt/B
2008-04-10
  > Nästa text
< Föregående

anits
anits VIP