Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Plötsligt började någon andas

I.

Plötsligt började någon andas
drog in luft mellan halvöppna läppar

Öppnade ögonen -
allt blev ljus
som en sommarmorgon vid ett vindstilla hav

För första gången fyllde någon lungorna med syre
och förstod livet.

II.

Ständigt mot stranden
och dess stenar
hävde sig havet
hetsigt och strängt.







Fri vers av Björn Nilsson VIP
Läst 412 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2008-04-12 16:08



Bookmark and Share


  Jessica Ebbesson
Det går att tolka in mycket i dina ord. Jag läser och begrundar..pånyttfödelse av något slag kanhända, eller ögonblicket då en livsform tog steget upp ur vatten till land..
2008-04-12

  vera gade VIP
Jag gillar när du tar i så där ordentligt Björn- så man får något att bita i!
Jag tog just nu själv ett djupt andetag - skönt!
hävde sig havet
hetsigt och strängt
superbt - allt förblir inte sommarmorgon vid vindstilla hav här i livet.
Ett saltstänkt andetag!
2008-04-12

  Carola Zettergren
Mäktigt och vackert poetat
om själva livet!!!!
2008-04-12
  > Nästa text
< Föregående

Björn Nilsson
Björn Nilsson VIP