Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Häxan gör ett litet inhopp......


Hur man handskas med troll

 

Sittandes på taknockens mitt

funderandes över planer hon smitt

Över mindre lyckad kupp

såsom blåmålad kyrktoppstupp

 

Men i sina memoarer hon även kunde läsa

med skrockande skratt

om hur hon nöp trollet i dess näsa

 

"ont krut skall med ont krut förgås"

simpelt avklarat med en spegel förstås

Trollens ondska i ren reflektion

*poff*

så löste de själva problemet i gnistrande

pulvrisation

 

I regnbågens klaraste färger

målades sedan trollestoftet

Omdanades till julgransglitter

åt tomtarna på loftet




Fri vers av nettizen
Läst 518 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2008-04-16 07:49



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Jag vet inte i vilken trollskog jag befann mig i när jag skrev kommentaren...Häxans goda handlag med trollen är det ju vad kommentaren ska handla om...hehe
2008-04-19

    ej medlem längre
Underbart att trollet tittar ut åter igen trots lägesändring!*L*
Roande och skön läsning som alltid vännen!!:)
2008-04-19

  Lilla My* VIP
Härligt med ett häxinhopp som motar och trollar bort trilskande troll!! Fantasifull text med härliga rim!!
2008-04-17

  Michaela Dutius
Härligt lekfull text - men tycker mig ana en dovare underton
2008-04-16
  > Nästa text
< Föregående

nettizen
nettizen