Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Alla är vi människor och alla har vi lika värde!


Finns det verkligen någon kärlek på den här jorden?

Varför är du mörk och jag vit?
Jag lever flott och du sliter för en brödbit.
Varför kallas du för neger?
Bara för att jag är vit ska inte jag gå med seger.
Vad spelar det för roll vad vi har för färg på vår hud?
Alla är vi ju skapta av en och samma gud.
Vem har gett rätten människorna att döma?
Alla är vi individer av blod och kött,
det får vi inte glömma!
Förtjänar inte vi alla att bli behandlade rätt?
Klart,
alla har vi samma värde,
alla förtjänar vi att bli behandlade på samma sätt.

Men var är kärleken som alla pratar om?
Varför finns den?
varför finns det kärlek?
när vi inte kan använda den på rätt sätt!




Fri vers av Lena2
Läst 346 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2008-04-17 21:56



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Lena2
Lena2