Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
tänk vad sol och värme kan göra med oss människor


SÖNDAG SOL OCH VÄRME

En underbart vacker söndag
varmt och skönt,solens strålar
värmer

Jackor varma vinterkläder har
bytts ut,mot tunnare jackor
sommarkläder

En promenad i solskenet
kändes helt rätt,ute på
gårdarna krattades det
fejades på alla sätt,alla
jag såg så glada så leende
tänk vad lite sol och värme
kan göra

Ute i trädgårdarna den första
fikastunden kunde jag ana
där satts på lådor upp och
nervända tunnor,det som
fanns till hands

Nu har cykeltiden infunnit säg
många barn cyklandes skrattandes
ryggsäckar var det många av er
som hade

Alla glada leenden när vi möttes
dikesrenarna nu fulla av gult
lysande tussilago

PÅ min väg hem tänkte jag en stol
en kopp kaffe och en stund på
balkongen kan nog vara skönt
nu när värmen har kommit just
idag

Väl hemma går ut på balkongen
över den ligger dimman tät
liksom över alla balkongerna
på huset

I villorna runt om ser jag hur det
eldas både löv, kvistar,grenar
och vad mer vet inte jag

Röklukten så stark,det osar brännt
min dröm om en stund på balkongen
gick om intet

I morgon är det vardag igen med
en förhoppning att vädret håller
i sig så kanske jag får en skön stund
ute på min balkong då istället

anits 20 april 2008




Fri vers av anits VIP
Läst 329 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2008-04-20 16:10



Bookmark and Share


    Ken Cassel
När dom små knopparna på träden blir till grönskande blad tar vi fram badbyxorna vs bikini
Fint skrivet

Kram
2008-04-21

  Ewa-Britt Nilson VIP
Jag skulle sitta ute
och dricka kaffe, av
det blev ingenting,
bilen gick i sönder,
bärgare kom, när jag
kom hem, gåendes
hade solen gått i moln!
Tack för Din vårdags-
berättelse! Alltid
något för den som
ingen sol fick...
2008-04-20

  Larz Gustafsson VIP
Vi har så mycket grejor på balkongen att man knappt får plats där.
Svårt att veta var man skall göra av allt.

Det där med vårmodet har ju i vissa fall varit mode hela hösten och vintern.
Svårt för oss män i denna kritiska ålder som jag befinner mig i.
2008-04-20
  > Nästa text
< Föregående

anits
anits VIP