Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
ha möjlighet att en tidig vårmorgon gå ut lyssna in naturen för mig så underbart skönt


APRIL MORGON

Vaknar tidigt ute ser det lite kallt ut
men solen den skiner inbjudande

Jag bestämmer mig en tidig morgon
promenad har jag så länge längtat efter

Frukost bryr jag mig inte om,äter ett äpple
rustar mig för promenad

När jag öppnar dörren ut mot den friska
klara luften,slår naturens dofter mot mig

Mina steg följer den invanda vägen
mot kyrkogården

En och annan bil kommer åkande
annars är jag ensam på vägen,förutom
grannen i andra trappuppgången
han låtsas inte se mig, där jag kommer
på tvärgatan

Närmar mig kyrkogården,plötsligt
hör jag det ljudet känner jag så väl
känner igen det är lommen

Skyndar på stegen,närmar mig
kyrkogården,lommens ljud hörs
tydligare,väl framme spanar jag
undrar så var är den

Så hör jag den igen,långt därute
i vattnet ligger den

Vandrar vidare ner till minneslunden
plötsligt får jag syn på den,inte bara
en utan tre stycken,nära srandkanten
simmar de

Vattnet står högre nu,så min plats
vid srandkanten där jag brukar stå
se ut över sjön meditera,står under
vatten

Fortsätter på min vandring,ännu inte
mött någon som är ute och går i den
vackra vårmorgonen

Så hör jag dom tranorna,kommer
flygande över mitt huvud

Jag stannar spejar efter dom,så
plötsligt landar dom på tägten
framför mig,en vacker syn två tranor
som passar på att ta en vilopaus

Var är kameran?Typiskt den ligger
kvar glömd hemma på byrån

Fortsätter min vandring,vid kyrkan
möter jag två hundägare på promenad

Fortsätter min vandring på väg hem,
nu börjar bygden vakna

Möter min grannes vän,på väg ut för
att ta sig en morgon promenad vi stannar
pratar en stund,innan vi fortsätter
på våra promenader

Fåglarna är många kvittrar flyger
från träd till träd,ljuvligt att lyssna
till alla deras olika läten

Molnen börjar tona upp sig,det blir
kanske inte lika vackert som igår

Snart hemma då väntar frukost
och kanske en dusch

En vacker april morgon har det varit
nu får resten av dagen gå sin gilla
gång

anits 23 april 2008




Fri vers av anits VIP
Läst 251 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2008-04-23 14:34



Bookmark and Share


  Fånga dagen
Hej vilken mysig text man riktigt känner alla saker du ser och hör
mornar är jag morgontrött själv men jag förstår att det är känsla att promenera utan att slippa massa människor och bara se natur och djur

Mvh Anna-Karin
2008-04-24

  Larz Gustafsson VIP
Skönt att leva så nära naturen.
2008-04-23

    Ken Cassel
Ja, vi låter resten av dagen få gå sin gilla gång
*Gillas*

Kram
2008-04-23
  > Nästa text
< Föregående

anits
anits VIP