Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
drakar


medea, älskling





nu darrar mina händer igen
och solen bultar på himlen

jag har
en navelsträng runt min hals
en salivsträng
flyr min mun

nu sjunger min panna igen
den vill ha en hand
mot sin kropp




du har en trasig livmoder
en våldsam flyktväg

du ser blodspåren som leder ut
bort från dig
följer dem med blicken
ser dem växa upp

ibland ramlar du sönder dina ord
du är vilsen, ett barn

du borde stanna kvar efter du kommit
som sommaren
som sommaren gör en vacker dag
när jorden brinner upp



tillsammans
ramlar vi sönder vår potential
och skuggorna bakom oss
betraktar,
tänker
gråter
de har följt spåren
vårt blod



älskling
jag har inget hem
och under ditt underliv
hänger de som aldrig bröt sig loss

(de dinglar)


älskling, jag kan inte

andas in
och
andas ut










Fri vers av Robert W
Läst 859 gånger och applåderad av 15 personer
Publicerad 2008-04-24 14:10



Bookmark and Share


  Lola
Käre Bobby Q, nu har jag läst denna så många gånger att det är dags att spara den på riktigt. Jag bortser från att försöka tolka in var du kommer från och allt det där du vet, och helt sonika hänfaller jag istället åt att göra den till min egen.
Du förstår.
Du förstår mycket väl.
2008-05-08

  Maria Zena Viklund
smärtsamt brutalt känns det som alla delar lossar mig, hänger bara i ett snöre och det enda som håller mig uppe är min ilska(min egen reaktion) fantastiskt skrivet!
2008-04-30

  Carlita
det finns en hel del intressanta formuleringar i denna, så som inledningen, hur solen bultar, det känns starkt. jag gillar när man skriver in egenskaper som inte är självklara, som att man aldrig sett solen bulta på himlen, men nu gör den det, du öppnar upp för nya sätt att se på saker

du borde stanna kvar efter du kommit
som sommaren
som sommaren gör en vacker dag

är också riktigt snyggt, stilsäkert
2008-04-27

  Yvonne Vigstrand
Ojjjjjjjjjjjjjjjjjjjj så vackert...jag tappar andan!

Du är enastående duktig!

Kram Yvonne
2008-04-25

  Johannes
Förödande och vackert som vanligt.

\"nu sjunger min panna igen
den vill ha en hand
mot sin kropp\"

Fastnade lite extra av någon anledning.
2008-04-24

    ej medlem längre
Alldeles unikt och underbart skrivet, en ömhet genomsyrar dessa ord som är otroligt tilltalande och intressant, tack för den vackra läsningen!
2008-04-24
  > Nästa text
< Föregående

Robert W
Robert W