Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Godnattsonett

 

När sömnen gripit tag i tankars saga

och pudrat trötthets flor i varje blick

då minner natt om lustmord den begick

när midnatt tagit dagen din av daga 

 

I drömsömns månsken når vart sinne ro

då silver tecknas i var stjärnas prakt

och saligt tycks nu kvällens bris slå vakt

om hänsyn slummerns svalka låter gro

 

Likt viskning som blir ödesmättat ljuv

vävs drömmen sann till önsknings klara lov

du drömmer nästan vaken i din säng

 

när stjärnor håller sällskap i alkov

där var skribent som kallas nattlig uv

förskriver varje volta sin poäng

 

© Birgitta Wäppling, mars 2008

 




Prosa (Prosapoesi) av © Birgitta Wäppling VIP
Läst 963 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2008-04-26 23:40



Bookmark and Share


    Diktarminna
Fantastiskt fin godnattsonett!
Tycker om både oktetten och de fina vändningarna på slutet.
Bokmärker och applåderar!
2008-04-28

  Michaela Dutius
Underbart vacker- stilla samtidigt som en framåtgående rörelse.
2008-04-27

    Maria Malm
Så vackra ord i din sonett
det verkar för dig - helt lätt
skriva sonetter i en lång rad
av läsningen blir man glad!
2008-04-27

    Bodil Sandberg
Den här underbara godnattsonetten är värd mången applåd min vän..så vackert poetat!!!!
2008-04-27

  devilsangel
Hur vackert som helst...men missade den i natt så det blir en godmorgon sonett :))
2008-04-27

  Erik L
Ännu en skicklig sonett från din penna. Tack för den!
2008-04-27
  > Nästa text
< Föregående

© Birgitta Wäppling VIP