Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
vem är vem är vem


morfinistens klagan




och du lärde mig
hur magi
och muskler
runt ögonen, kan styra vemsomhelst
vartsomhelst

din krökta blick och raka hållning
ditt ansikte, spegeln, havsytan
din vilja

slog sönder trappuppgångarna

slog sönder
benstrukturerna


och vi möttes nu
som vi alltid möttes då

men vi skiljdes åt
som nya människor,
pojken som blev man
mannen som blev pojke


och ugnarna pumpar avgaser, se
barndomens ångest:
hur mannen blev till tvål
inför mina ögon


och du, se din dotter
sjukna in nu,
hon är vardagen
nålens älskarinna
med de ovala regnbågarna inspärrade
mellan
sin målade mascara

känn, hur hon darrar



och stadens kropp skälver, se
hur mycket du än lämnar
bär du fortfarande dina barn
dina spöken


och du, se dina söner
gå under,
man kan förlora sitt ansikte
utan att det märks
utan att någon ser nån skillnad

tro mig, jag vet


¤


och mannen blev stående ensam
i ett regn av människor

han såg dem falla

men när de träffade marken
hade de redan glömt bort
varför de hoppade

och han

varför han
såg på









Fri vers av Robert W
Läst 544 gånger och applåderad av 11 personer
Publicerad 2008-09-12 12:54



Bookmark and Share


  objekt3
Formuleringarna håller, det blir snyggt och intressant ... men, jag tror inte riktigt på dig!
2008-09-12

  objekt3
Formuleringarna håller, det blir snyggt och intressant ... men, jag tror inte riktigt på dig!
2008-09-12

  Mr Lindemann VIP
Jo, att gå under med dramatik och "wow" känsla får du fram här
2008-09-12

  Nina Ahlzén
Oj wow-vilken ödesstämning! Verkligen snyggt!
2008-09-12
  > Nästa text
< Föregående

Robert W
Robert W