Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Existentiell ångest frågor till gud och lite billig bakfyllekorv en nedmonterad söndag på Ikea


Hur självuppfyllande är det att bakfull äta 5 kronors korv på Ikea

I utkanten
av den civiliserade flocken
ylar genetikens vargar
mot en besatt måne
och det vi vill nå
finns alltid precis utanför vår räckvidd

du måste rättfärdiga ditt namn
jag dricker ideal
medan
de stora männen har en plan
det är att kriminalisera symptomen
medan de sprider sjukdomen

och

jag antar att det inte finns någon neutralitet,
objektivitet
eller totalitär frihet

blodet brinner i synapsernas
uttorkade delta
mitt kött andas eld
och
mina törstande läppar mot
dina sommarbruna innanlår
i ett erotiskt laddat nödstopp
någonstans på resan mellan härifrån
och den villkorliga evigheten

så här års
i diskrepansen mellan ännu en
vinter i det jag aldrig blivit och
en sommar då jag aldrig varit
så värker alltid själen lite mer

och jag känner ofta alla världars arméer
marschera genom en ockuperad,
socialt konstruerad verklighet

intrycksstyrning i signifikanta blickfång
uppspikade kattungar på stängda kyrkportar
och
sönderknullade definitioner
reproduceras
av kejsare utan kläder
och kvinnan är både hem och flykt

under evangelium av neon och tillfälligheter
betar offrade apostlahästar
i naturlagarnas dimhöljda högländer

och himmeln har alltid
skrämt
förslavat

men hur självuppfyllande är det att bakfull
äta fem kronors korv på Ikea









Fri vers av Mackan
Läst 567 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2008-04-28 14:04



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Mackan
Mackan