Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Valborgssonett (tillägnad Chalmers och Mölndals paradorkester)

 

När klockan där på Chalmers slagit sex

drar hela långa följet strax igång

som fyller valborgskvällens vår med sång

och trollar mången nyhet till ett spex 

 

Med varje vagn som muntert drar förbi

tycks humorn driva sin publik allt mer

mot högre höjders kända vårkvarter

där var poäng tar sats från dess magi

 

Då spelar nummer sjuttons blåskapell

helt kraftfullt ledd, i pampig spelregi

en march som vårens ankomst djupt förstått

 

att hylla Valborg festligt denna kväll 

med vårlig ståt av helt pompösa mått 

där tonkonst spelar förvårs schackparti

 

© Birgitta Wäppling, 30 april 2008

 




Bunden vers (Sonett) av © Birgitta Wäppling VIP
Läst 1339 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2008-04-30 22:00



Bookmark and Share


  aol
underbart o vad jag längtar till mitt kära göteborg bravo
2008-05-03

  Michaela Dutius
Dina sonetter \'r helt underbara och detta är en av de bästa jag läst
2008-05-01

    Maria Malm
Snitsig sonett skriven, särdeles skön. Fanfar och applåd.
2008-05-01

    Diktarminna
Fantastiskt storslagen sonett, som både orkestern och cortègen må vara stolta över att ha fått sig tillägnad...!

Bokmärkning, fanfar och stor applåd!
2008-04-30
  > Nästa text
< Föregående

© Birgitta Wäppling VIP