Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Ditt val?

Hur kan man vara ung men
Känna sig så gammal
Hur kan man ha levt mitt liv
Och känna att man inte levt
Hur kan allt kännas så tomt
När mitt liv är så berikat

Normer som jag protesterar
Mot inombords men som flåsar
Mig i nacken
Att ge upp sitt självstyre och sin
Suveränitet över sitt eget land
Alltså mitt liv

Har jag någonsin styrt det väl
När det ständigt återkommer
Till krig inombords

Jag är trött på att utkämpa
Dessa återkommande strider
I min själ i mitt inre i mina
Tankar i min själ i mitt hjärta

Det kan väl bara vara enkelt
Och jag vet att det kan
Men jag gör det ju själv
Och hur slutar man

Ger man upp sitt självstyre
Nej man tar kontroll men
Hur då
Jo jag vet hur men jag klarar
Det ju aldrig till slut
Och jag är så trött på att
Aldrig slutföra dessa kamper

En trött gammal drottning
Med endast en undersåte
Hur svårt ska det vara egentligen?




Fri vers av sorella73
Läst 108 gånger
Publicerad 2008-05-02 11:47



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

sorella73