Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Krig, hat, mord, makt våldtäkt, masslakt


Vi visste ingenting

Vi visste ingenting
Det låg inte i vår makt.
Vi var bara stövlar
som gick i samma takt.

Vi visste ingenting
Vi var galenskap på led.
För Gud, kung och fosterland
vi svurit varsin ed.

Vi visste ingenting
om bomber och granater.
Inte visste vi
att döden var en krater.

Vi visste ingenting
Det var inte vårat fel.
Vi var bara brickor
i ett dödligt spel.

Vi visste ingenting.
Det var inte vårt beslut.
Vi lydde bara order:
- \"Skjut, skjut, skjut!\"

Vi visste ingenting
om krig och politik
att somliga tjänar
på att vandra över lik.

Vi visste ingenting
Det låg inte i vår makt.
Vi var bara stövlar
som gick i samma takt.




Fri vers av Carl Hansson
Läst 668 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2008-05-02 17:38



Bookmark and Share


    Carl Hansson
Tack så mycket!

Jag fick ju frisedel...:-)

MVh Carl
2008-05-02

  Larz Gustafsson VIP
Utomordentligt bra skrivet!

Min uppmaning till ALLA är: TOTALVÄGRA!
2008-05-02
  > Nästa text
< Föregående

Carl Hansson