Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
att kunna ha möjlighet att plantera stoppa frön i jorden är för mig en gåva


VÅRENS TID

Mina ben värker,armarna tunga som bly
men vad gör det,när det på min balkong
har börjat blomma igen,efter vinterns träda

Upp och ner på stegen,lyfta dom tunga
amplarna med jord och växter,tungt var
det men samtidigt så roligt

När jag stod där på stegen,såg ut över
omgivningarna,ser jag hur det grönskar
allt mer för varje dag som går

Jag står inte där högst upp på stegen
så länge höjdrädd som jag är,att då
kliva högst upp på stegen, är för mig
en stor utmaning

Vet att om jag säger till får jag hjälp,men vill
så gärna klara av det själv,känna att jag kan
våga ställa mig på stegen,en underbar känsla

Att få pyssla på min balkong,se allt växa
för at sedan blomma,är en lisa för min själ,min
livlina till livet,som det är och varit

Det här är bara en början,på en tid så underbar,
att få plantera,stoppa ner små frön i jorden,som
sen blir vackra blommor,eller något som går att
äta

Den här tiden är en läkandets tid,då själen får
ro,lugnet och stillheten blir en del av mig,

Om inte någon vill jäv... med mig,få mig att känna
ångest, få min glädje till naturen att skuggas
av det mörka som ibland tynger mig

anits 3 maj 2008




Fri vers av anits VIP
Läst 224 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2008-05-03 14:24



Bookmark and Share


    Ken Cassel
Tycker också om att se när allt börjar att grönska så här på vårkanten
Allt blir så vackert

Kram
2008-05-04

  Fånga dagen
Mysigt med din balkong det är trevligt med blommor
som växer och doftar där
kan se hur det ser ut på din balkong
Jag vet ångesten är en jäv plåga


kram Anna-Karin
2008-05-03
  > Nästa text
< Föregående

anits
anits VIP