Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
the show must go on hur jävla inte bra det än känns


grönt grönt grönt

bladen kokar över det är ljust ljust ljust och grönt
jag tvättar etthundrafyrtio och ett plagg
öronens sus blandas med ärlig balkan zigensk tid

katten går på tå
täcket är prickigt och skrynklor som inte vill räta ut sig
myspys och rökslingor ett utslocknat ljus

men svavelstickor tänker väl inte på det
att de kan tända sig iallafall en gång och det räcker

fönster som går att öppna utåt hör himlen ser den

inatt dog jag i en dröm eller var det drömmen som dog ut när jag vaknade
jag drog mig till minnes att jag inte orkar leva inte än

om någonsin det blir en bättre framtid att längta efter

som jag förstår kan jag bara leva leva leva och åter se att körsbärsträd blommar

ringer kanske tio tonsignaler till dig fast du svarar kanske på den tolfte
då när jag lagt mig på golvet och undrande inte förstår var du är

ensammast är vi väl kanske alla

fast nu är det grönt grönt grönt ljus och det är dags att gasa och köra




Fri vers av taowaki
Läst 345 gånger
Publicerad 2008-05-03 18:58



Bookmark and Share


  RiJoKu
Ahh, gillar verkligen slutet!
En del små-slarv-fel som går att rätta till, men texten i sig är bra.
Jag tycker den inre monologen är ett bra grepp, och tankarna och funderingarna som du slungar ut, olika men ändå passande i sitt sammanhang är trevliga.
2008-05-03
  > Nästa text
< Föregående

taowaki
taowaki