Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Till min underbara älskade som har ögon som himmeln och en acceptans av oändlighet Älskar dig!!


Jag älskar dig och bär inte på fler hemligheter

Lördag kväll
tiden andas eld
under ett fördömt imperium
flyter en brinnande ark på en flod av stilletter
genom evighetens förgiftade aorta

o

älskling
ödet är en orm
som fått barmhärtigheten
bortsprängd i en himmelsk roulett

Ord droppar som brinnande tårar
över ett upprivet sår
över en diskrepans mellan dröm
och verklighet

älskling
detta är tystnaden
dom spelar när ridån gått ned
över en korsfäst stjärnhimmel

o

älskling
jag ligger här under en ockuperad natt
med en enkelbiljett
med glittrande galaxer
och längtan efter hemkomst
mellan dina skälvande ben

dina nakna bröst i min famn
mina törstande läppar mot dina fuktiga innanlår
o lite vin i din navels bottenlösa oas
i ett andetag utanför tillvaron
där varje hjärtslag kan vara det sista
eller det första i en annan, högre tid

och

Da Vinchi målade framtiden
men älskling jag målar vokabulära skulpturer
från det förgångna och du är en krokimodell
ovärdig horisonternas staffli

vilda blommor bryr sig inte om var de
växer och jag strör röda rosor över ditt törstande sköte
och du skälver innanför anatomins elektriska kraftfält

och kanske är vägen målet
och resan destinationen


du viskar ömt
ta mig till de molnhöljda
bergen där all tillbedjan samlats och
gör mig till en avbild av evighetens skugga

medan

himmeln faller och landar
mjukt i ditt revolterande andetag

och

frigörelsen kommer
genom de odödliga orden

”jag älskar dig”




Fri vers av Mackan
Läst 637 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2008-05-03 21:28



Bookmark and Share


  H. Karla
En av de mest fantastiska kärleksförklaringar jag läst och härmed sparad som ett stort skälvande bokmärke. Kom just att tänka på jortdskalvet i Kina -ungefär så kändes det att läsa denna dikt, som att få en skyskrapa i skallen (skillnaden är att den landdade på mig med ett leende). Hoppas att din Josefin får läsa denna och att allt går bra för er!
2008-05-14

  glasblåsarblå
känsla. styrka. kraft och passion.
fy vilken vacker kärleksförklaring.
2008-05-06
  > Nästa text
< Föregående

Mackan
Mackan