Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
tänk att den stod kvar den gammla linden


EN GAMMAL LIND

När jag barn fanns en gammal lind
i den klättrade vi,gungade på dess
grenar

Någons förälder satte upp gungor
på olika höjder i linden,gungor av
brädor som inte gick att använda
till annat

En dag för inte så länge sedan,kom
tanken för mig,i dag ska mina steg
föra mig till platsen,där jag och många
med mig klättrat,gömt sig bland bladverken
i den gammla linden

Jag tog mina stavar,gick med bestämda
steg,mot platsen där jag en gång lekt
som barn

När jag närmar mig platsen,ser jag på
långt håll,där står den,den gamla linden

Jag skyndar på mina steg,vill komma
närmare fort,när jag står där bredvid
den gammla linden,ser på dess grenar
så tunga så de hänger ner i marken

När jag står där, ser på dess grenar
ser jag plötsligt,på en av grenarna
hänger en gunga

Tänk efter så många år,stå se på den
gammla linden,och plötsligt få syn på
gungan,just då kändes det som tiden
stått stilla

anits 5 maj 2008




Fri vers av anits VIP
Läst 274 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2008-05-05 09:06



Bookmark and Share


  Larz Gustafsson VIP
En fantastisk upplevelse.
Sådana saker inspirerar mig.
2008-05-05

  Elaine.S VIP
Åh, såna underbara ord, vill sätta mig på gungan och bara vara lycklig, på barns vis.
Vacker beskrivande längtan.....
2008-05-05
  > Nästa text
< Föregående

anits
anits VIP