Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
en text jag skrivit till en utställning om segregation och utanförskap


JAG VILL BARA TILLHÖRA ETT SAMMANHANG

Går här på vägen
liten ensam och rädd
går här och tänker
vad är det som är fel

Ser er komma
känner era blickar
vi möts
ni ser mig inte

Vänder mig om
då ser jag
ser era blickar
era hånfulla leenden

Förstår inte
vad som är fel
varför känner jag mig
så,liten så värdelös

Det enda jag gör
är längtan efter närhet
och gemenskap
känner era blickar
bakom min rygg

Alltid när jag kommer
kommer er nära
är käslan densamma
jag liten värdelös nolla
vad har jag här att göra

En dag kanske ni ångrar er
då står jag där
högst upp på barrikaderna
ser ner på er
mina plågoanderna

Jag är inte hämndlysten
vill inte ge igen
lilla värdelösa jag
vill bara tillhöra
ett sammanhang
känna gemenskap

När jag går här på vägen
möter era blickar
går mina tankar
till Honom som sa
låt barnen komma till mig

Är vi inte alla barn, som
bor under samma himmel
på samma jord
ni är många,jag är ensam
men inte feg

Möter era blickar
när ni ser att jag inte är rädd
rädd för era blickar
då viker ni undan

Jag är inte rädd bara ensam
vill så gärna tillhöra
ett sammanhang

anits 19 mars 2008




Fri vers av anits VIP
Läst 339 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2008-05-05 23:36



Bookmark and Share


  Fånga dagen
Fint skrivet jag förstår en dela av din känsla
men det är bara du som kan lyfta din haka och vara stolt
du är värdefull du är inte ensam
Du tycker om din kyrka där finns det säkert människor som är dina vänner
Jag själv har märkt att när jag blivit sjukare senaste 2 åren och allt som hänt mig är det vänner som inte hör av sig lägre
och man känner sig totalt ensam jag hoppas att finna nya vänner
Känner så väl igen mig i det du skriver men det är du som bestämmer över ditt liv och kan styra det

Kram Anna-Karin
2008-05-07

  Sladjana Zubcevic
VACKERT!!!
2008-05-05
  > Nästa text
< Föregående

anits
anits VIP