Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Fri tolkning.


EN KVINNAS MARDRÖM

EN KVINNAS MARDRÖM
En gång i framtiden ska du minnas vem du var
Du ska söka efter den sista rest som han lämnat kvar
Du ska ägna livet åt att ständigt söka svar
Sedan ska du ångra alla bortslängda dar

Du ville ge honom livet, men han var inte snäll
Så du flydde bort från allt ni hade, sent en sommarkväll
Tre veckor senare har han funnit dig
- ” Snälla kom tillbaka, jag lovar att skärpa mig ”

Då begår du samma misstag som du gjort hundra gånger förr
Han står och gråter när du hör så du öppnar din ytterdörr
” Okej, kom in men bara ikväll, i morgon måste du ut ”
Fast innerst inne vet du om att friheten är slut

” Maten är kall och min enda tröja är inte ren,
Tack vare ditt slarv så blir jag åter sen
Du tjatar och du gnäller om att jag ska bättra mig
Om du hade hjälpt mig mer istället för att motarbeta mig ”

Ingenting du gör duger för en sådan man
Han slår dig okontrollerat när du erkänner allt du inte kan
Sedan kommer han med blommor och en ursäkt och säger
- ” Tänk vilken underbar tjej jag vann ”
Därmed har du blivit en trofé och ett pris och mardrömmen är sann




Fri vers av Chriztian Wennersten
Läst 333 gånger
Publicerad 2008-05-07 02:04



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Chriztian Wennersten
Chriztian Wennersten